2 min read

Hoe interpreteer je de waarden van de TDS meter?

Hoe interpreteer je de waarden van de TDS meter?

De meeste mensen drinken best wat kraanwater op één dag, minstens één liter. En als je gezondheid je lief is, drink je er misschien wel twee. Maar weet jij wel wat de kwaliteit is van het water dat je drinkt? We vinden het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent en daarom kun je bij ons kosteloos een watermeter (TDS meter) aanvragen. Zo kun je eenvoudig de kwaliteit van jouw kraanwater testen. 

Jildou zon-2

 

Wat meet een TDS meter?


TDS staat voor Total Dissolved Solids en een TDS meter meet het aantal opgeloste stoffen die in het water zitten. Een hogere TDS waarde laat zien dat er meer opgeloste stoffen in het water zitten. Belangrijk om te weten is dat dit geen informatie geeft over de eventuele schadelijkheid van de opgeloste stoffen. Echter, het risico op schadelijke stoffen is bij een hogere waarde wel groter. 

 

Hoe interpreteer je de TDS waarden?


Als er een hoge TDS waarde uit jouw meting komt, wijst dit op een grote hoeveelheid opgeloste stoffen. Dit kan de smaak en geur van het water beïnvloeden. En een hogere concentratie van schadelijke stoffen in het kraanwater dat je drinkt kan het risico op gezondheidsproblemen verhogen. 

Komt er een lage TDS waarde uit jouw meting? Dan betekent dit dat er minder opgeloste stoffen zijn en het water voornamelijk uit watermoleculen bestaat. Het resultaat daarvan is  zuiver en goed smakend water. 

Water draagt bij aan een optimale hydratatie van jouw lichaamscellen. Het zorgt er daarnaast voor dat voedingsstoffen naar de cellen worden vervoerd en dat afvalstoffen worden afgevoerd. Verder regelt water onze lichaamstemperatuur en versterkt het ons afweersysteem. Voor voldoende hydratatie is ongeveer 2 liter zuiver water per persoon nodig. Kortom; water is onmisbaar voor ons lichaam.

 

 

Jouw TDS meter waarden en ons advies:


  1. De TDS-waarde ligt tussen 000-050 = Dat betekent dat jij beschikt over zuiver water, wat goed! Een TDS-waarde lager dan 50 komt overeen met de zuiverheid van bronwater of water uit een bergbeekje.

  2. De TDS-waarde ligt tussen 051-200 = Dat betekent dat we je aanbevelen om het water dat je drinkt te zuiveren. Hier is echt ruimte voor verbetering.

  3. De TDS-waarde ligt tussen 201-300 = Dat is aan de hoge kant. Het betekent dat we je zeker aanbevelen om het water dat je drinkt te zuiveren. 

  4. De TDS-waarde ligt tussen 301-500 = Dat is hoog. Het betekent dat we je absoluut aanbevelen om het water dat je drinkt te zuiveren. 

  5. De TDS-waarde is hoger dan 500 = Dat is geen goed nieuws. Deze TDS waarde is zo hoog dat we je dringend aanbevelen om het water dat je drinkt te zuiveren. 

* De gemiddelde TDS waarde in Nederland ligt tussen de 100 en 250. 

TDS waarden veilig drinkwater

 

Wil je ook een (gratis) TDS meter bestellen?


Je bestelt kosteloos de testkit bij ons met daarin:

  • TDS-meter;
  • Brochure;
  • Gebruiksaanwijzing.

Je test het kraanwater op verschillende momenten en je zult dan waarden tussen de 5 en 500 (ppm) kunnen aflezen. De gemiddelde waarde kun je invoeren om te zien hoe je de uitslag van de watermeter kunt interpreteren. En je krijgt van op basis van deze uitslag van ons vrijblijvend advies over welk resultaat je kunt verwachten als je The Source (ons waterfiltersysteem) zou installeren.

 

Zuiver water met The Source


Als je ons waterfiltersysteem - The Source - zou gebruiken, wordt de TDS waarde tot 99% gereduceerd. Een waarde van 10 ppm (part per million) betekent dat er 10 opgeloste ionen zijn per miljoen deeltjes, met de resterende 999.990 als watermoleculen. Het is het beste systeem op de markt om echt zuiver water te genereren.

Tip! Blijf TDS metingen doen wanneer je een waterfiltersysteem hebt geïnstalleerd. Zo kun je op tijd zien wanneer het filter vervangen moet worden. Als je The Source in huis hebt, herinneren we je er ook aan per mail.

 

Gebruiksaanwijzing van de TDS-meter:

  1. Zet de TDS-meter aan door op On/Off knop te drukken.
  2. Houd de TDS-meter met de meetkant 3 cm in het water en wacht tot de cijfers gestabiliseerd zijn.
  3. Druk op de Hold knop in om de meetwaarde vast te houden.
  4. Haal de TDS-meter uit het water en lees de waarde af.
  5. Droog na de test de meetpennen af en plaats de beschermdop terug.
  6. Ga naar de pagina en vul de waarden in.
  7. Op basis van de gemeten waarden ontvang je een vrijblijvend advies op maat

De gebruiksaanwijzing inclusief afbeeldingen vind je hier.